Το κίνημα #MakeLoveNot Scars ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο αρχικά ως μια ιδέα για το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ που θα παρουσίαζε τις ζωές επιζώντων γυναικών που έπεσαν θύματα επιθέσεων με οξύ στην Ινδία. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων οι υπεύθυνοι της παραγωγής διαπίστωσαν ότι τα θύματα τέτοιων επιθέσεων ήταν πάρα πολλά και τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν σε θέση να ζητήσουν τη βοήθεια που τους άξιζε ως θύματα βίας.
Έτσι το Make Love Not Scars δημιούργησε μια ιστοσελίδα όπου οι επιζήσασες από επιθέσεις με οξύ μπορούσαν να επιδείξουν τα ταλέντα και τις ιστορίες τους μέσα από εβδομαδιαία video-blogs.
Όμως και αυτό δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις επιζήσασες που θα τις βοηθούσε να ξαναβρούν το χαμόγελο μέσω δράσεων αποκατάστασης, παροχής νομικής υποστήριξης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με αυτή την βάρβαρη πρακτική, ιδιαίτερα συνηθισμένη στη Ινδία, προκειμένου να περιοριστούν οι επιθέσεις εναντίον γυναικών.
Ωστόσο, το κίνημα Make Love Not Scars σύντομα συνειδητοποίησε ότι απλά κάποιοι περιορισμοί στην πώληση οξέως που είχαν υιοθετήσει οι αρχές της Ινδίας δεν οδηγούσαν πουθενά. Ο αριθμός των επιθέσεων με οξύ έφτασε να ξεπερνά τις 1.000 κάθε χρόνο. Έτσι ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για την απαγόρευση πώλησης οξέως. Το ψήφισμα πωλητών #EndAcidSale έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 200.000 υπογραφές και τα tutorials μακιγιάζ ξεπέρασαν τις 1,3 εκατομμύρια προβολές.